Het mantrailing (in Nederland vaak praktijkspeuren genoemd) is een super manier om met je hond “ iets” te doen. Met mantrailing wordt niet alleen je hond fysiek en mentaal vermoeid; het bouwt het zelfvertrouwen van je hond op en verstevigd de band tussen jou en je hond.

Inmiddels heeft Dogglywood al een naam opgebouwd in het mantrailen: niet alleen vanwege de fantastische omgeving waarin gewerkt wordt maar ook in de wijze waarop hond en eigenaar net iets verder uitgedaagd worden.

Stevige schoenen, water voor je hond ( en voor jezelf ), een halsband, speurlijn van 10 meter (bij stadswerk 6 meter) en een speurtuig zijn de benodigdheden voor mantrailing.

Ben je niet in het bezit van een speurlijn en/of een tuig, dan kan je die bij ons huren - een speurlijn of tuig € 2,50 per
onderdeel/les. Wil je beide huren voor één les, kost dat € 3,50.

TRACK & TRACE

Een vol uur door het Thüringer Wald op zoek naar de spoorloper waarbij de lengte van een track afgestemd is op de capaciteiten van je hond. Via een portofoon sta je in contact met de spoorloper en je hond wijst je de weg!

Een losse training kost € 40,00, voor 3 lessen betaal je € 112,50 en voor 5 keer € 175,00 (Uitsluitend bij een verblijf van minimaal 2 weken).

TRACK & TRACE is geschikt voor honden van alle leeftijden en voor zowel de beginnende als de gevorderde speurneus!

TRACK & TRACE XL

Wil je nog meer uitdaging? Voor de gevorderde speurneus heeft Dogglywood een anderhalf uur durende les in petto die je dwars door het Thüringer Wald zal leiden.

Voor deze les betaal je € 60,00 en is uiteraard alleen geschikt voor een gevorderd team.

CITY TRACK

Speuren op een verharde ondergrond is lastiger en in en om Trusetal is er weer heel andere afleiding dan in de bossen.

Een CITY TRACK zal je vanaf het park langs wegen en mensen leiden met alle geluiden en geuren waarbij opperste concentratie van je hond en jou gevraagd zal worden.

Een uur kost € 40,00, voor 3 keer betaal je € 112,50 en voor 5 keer betaal je € 175,00 (Uitsluitend bij een verblijf van minimaal 2 weken).

CITY TRACK XL

In deze anderhalf uur durende les zul je het park verlaten en naar het nabij gelegen vakwerkstadje Schmalkalden rijden.

Met zijn drukke plein waar marktkraampjes staan, smalle straatjes en terrasjes zijn zal je hond zich op zijn allerbeste moeten laten zien! Uitdaging en genieten zijn de kernwoorden van deze geweldige ervaring!

Een CITY TRACK XL les; geschikt voor een gevorderd team, kost € 65,00.

TRACK & TRACE PACKAGE

Het TRACK & TRACE PACKAGE bestaat uit 3 TRACK & TRACE lessen van een uur waarbij je voorbereidt wordt op lesnummer 4: een TRACK & TRACE XL les!

De kosten voor dit arrangement (3 maal een uur, 1 maal anderhalf uur) bedragen € 150,00.

CITY TRACK PACKAGE

Het CITY TRACK PACKAGE bestaat uit 3 TRACK & TRACE lessen van een uur en CITY TRACK XL les!

De 4e les zal in Schmalkalden gegeven worden waar je langs de vele geurende kraampjes en terrasjes (nee..geen tijd voor Bratwurst und Bier! J) op zoek gaat naar de spoorloper.

De kosten voor dit arrangement (3 maal een uur, 1 maal anderhalf uur) bedragen € 155,00.

TRACK & TRACE TRY-OUT

Twijfel je en wil je weten of dit iets voor jou en je hond is?

Dogglywood biedt de mogelijkheid een speciale “Snuffelen aan mantrailing” les te volgen waarbij je in een half uur kunt bekijken of je hond dit leuk vindt.

Wedden dat je dit vaker wilt doen?

De les kost € 20,00. Gebruik van een tuig en lijn is GRATIS.

Onze andere hondse activiteiten:

Mantrailing                     vakantie met hond vakantiepark dogglywood - trusetal - duitsland - Yasmin

Mantrailing                                           Mantrailing