Wij zijn Kees & Monique van der Have en zijn gepassioneerde hondeneigenaren.

Toen onze roedel groeide, groeide tegelijkertijd het probleem dat we in vakantietijd bij lange na niet meer overal terecht konden.

De jarenlange wens een kleinschalig vakantiepark op te zetten waar honden niet alleen getolereerd werden maar ook echt welkom zouden zijn hebben we in 2012 omgezet in daden.

Vanaf september 2012 hebben al vele honden met hun eigenaren de weg naar Dogglywood gevonden en hebben we al heel wat gasten meerderde malen mogen begroeten.

Naast het fantastische wonen genieten wij volop van onze 5 Newfoundlanders, Havanezer, 6 Noorse boskatten en onze 2 konijnen.

Dogglywood runnen is een 7 dagen in de week job maar de gezelligheid en iedere keer andere tweebeners en viervoeters als gast te mogen ontvangen zijn voor ons inspirerend en dagen ons uit Dogglywood te blijven verbeteren en vernieuwen.

 

Monique

Na ruim 8 jaar een succesvolle hondenschool en een praktijk voor kynologisch gedragstherapie te hebben gehad is het fantastisch mijn beroep nu te mogen uitoefenen op deze prachtlocatie. En genieten doe ik hier volop; als iedereen op het park nog lekker op 1 oor ligt loop ik al door de bossen met één of meerdere van mijn honden. De uitgestrekte bossen en complete stilte doen me elke dag beseffen dat ik een enorme bofferd ben hier te mogen wonen. Voor Dogglywood houd ik me, naast het verzorgen van de trainingen en gedragsvragen, bezig met de correspondentie, de PR & Marketing en probeer leuke activiteiten voor de gasten te bedenken.

Met name het mogen begeleiden van eigenaren die grote of kleine gedragsproblemen met hun hond hebben is geweldig om te doen.

Doordat gasten hier vaak minimaal een week vertoeven biedt het mij de mogelijkheid een intensiever contact op te bouwen en beter inzicht en grip op het probleem te krijgen. Ik kan hierdoor mensen met meer dan voldoende handvatten aan het eind van de vakantie uitzwaaien.

En dat voelt goed!

 

Kees

Als je ruim 29 jaar voor de NOS (Studio Sport) hebt gewerkt, dan wordt het tijd voor iets anders.

Weloverwogen ben ik begonnen aan een instructeurscursus, speuropleiding en het volgen speurseminars, om vervolgens speurlessen te gaan geven voor Care4Pets, het voormalige bedrijf van Monique in Nederland.

Het leuke aan speuren vind ik, is dat de hond geheel zelfstandig aan het werk is en u als handler de hond begeleid en hem gaat leren lezen. De hond leert naarmate hij meer speurt zelf beslissingen te nemen en ook uit te voeren. Niks géén dwang of snelheid, waardoor er misschien stress uit kan ontstaan. De moeilijkheidsgraad zit hem in de ondergrond (bos, onverhard of verhard), het weer (wind, regen of temperatuur), situatie / afleiding (natuur, stad of dorp) of moeilijkheidsgraad van de track (bv oude sporen kruisen, Back-tracks).

Kortom speuren is lekker bezig zijn met je hond in de natuur, in een dorp of stad.

Het leven hier is zo relaxed dat je haast zou vergeten dat er ook gewerkt moet worden. En dat doe ik dan ook; buiten renoveren en het onderhoud, het verzorgen van het grondstuk en de vijver, houd ik me bezig met administratie en het geven van speurlessen.

In het hoogseizoen zal je me ook 1 keer in de week achter de BBQ zien staan, waar ik o.a. de specialiteit van Thüringen op de grill leg – DE THÜRINGER BRATWURST.