speuren in de omgeving

Eén van de vele dingen waarin honden ons voorbij streven is in de manier waarop zij met hun neus kunnen werken. Voor veel honden zijn activiteiten gericht op het gebruik van de neus daarom erg leuk om te doen. In Dogglywood bieden wij verschillende opties aan. Op deze pagina vindt je het overzicht van onze speur activiteiten die in de prachtige omgeving van Thüringen gegeven worden. 

mantrailing

Het mantrailing (in Nederland vaak praktijkspeuren genoemd) is een super manier om met je hond “ iets” te doen. Met mantrailing wordt niet alleen je hond fysiek en mentaal vermoeid; het bouwt het zelfvertrouwen van je hond op en verstevigt de band tussen jou en je hond. Inmiddels heeft Dogglywood al een naam opgebouwd in het mantrailen: niet alleen vanwege de fantastische omgeving waarin gewerkt wordt, maar ook in de wijze waarop hond en eigenaar net iets verder uitgedaagd worden. Stevige schoenen, water voor je hond ( en voor jezelf ), een halsband, speurlijn van 10 meter (bij stadswerk 6 meter) en een speurtuig zijn de benodigdheden voor mantrailing. Ben je niet in het bezit van een speurlijn en/of een tuig, dan kan je die bij ons huren. 


track & trace

Een vol uur door het Thüringer Wald op zoek naar de spoorloper waarbij de lengte van een track afgestemd is op de capaciteiten van je hond. Via een portofoon sta je in contact met de spoorloper en je hond wijst je de weg! Track & Trace is geschikt voor honden van alle leeftijden en voor zowel de beginnende als de gevorderde speurneus! De les duurt 60 minuten en je boekt 1 les of meteen 3 lessen!

 

Losse les € 45,00
Per 3 lessen  € 130,00
Losse les 2 honden €  25,00 per hond
Huur tuig of lijn per les € 2,50 per stuk
Huur tuig én lijn per les € 3,50 voor beide

TRACK & TRACE TRY-OUT

Twijfel je en wil je weten of dit iets voor jou en je hond is? Dogglywood biedt de mogelijkheid een speciale “Snuffelen aan mantrailing” les te volgen waarbij je in een half uur kunt bekijken of je hond dit leuk vindt. Wedden dat je dit vaker wilt doen? De les kost € 25,00. Gebruik van een tuig en lijn is GRATIS.