Speuren op het park

Eén van de vele dingen waarin honden ons voorbij streven is de manier waarop zij met hun neus kunnen werken. Voor veel honden zijn activiteiten gericht op het gebruik van de neus daarom erg leuk om te doen. In Dogglywood bieden wij verschillende opties aan. Op deze pagina vind je het overzicht van al onze speur activiteiten die op ons park gegeven worden. 

geurdetectie

Bij geurdetectie gaat het erom dat je hond 1 specifieke geur kan detecteren tussen allerlei andere geuren. Als jij wilt leren hoe je een geur goed kunt aanleren en hoe je stapsgewijs kunt leren te detecteren dan is deze training iets voor jou. Deze activiteit is geschikt voor pups, pubers en volwassen honden. De lessen duren per keer 45 minuten. 

Kosten per les € 32,50
Kosten per 3 lessen € 90,00

nosework

Zoek jij afwisseling in het doen van zoekspelletjes met je hond? En wil je geen kapitaal uitgeven aan dure denkspelletjes? Dan is Nose Work helemaal iets voor jou en je hond! Met behulp van huis-tuin-en keukenmateriaal zal onze Nose Work les je vol inspiratie én plezier huiswaarts doen keren. Deze activiteit is geschikt voor pups, pubers en volwassen honden. De lessen duren per keer 45 minuten.

Kosten per les         € 32,50

csi dogglywood

Helemaal van nu is het zoeken naar een specifieke geur, persoon of voorwerp. De positieve invloed van het zoeken / speuren op het mentale en fysieke gestel van een hond, maar ook zéker het plezier wat zij samen met hun eigenaren hieraan beleven heeft Dogglywood doen besluiten een speciaal huis in te richten voor dit doel. Beleef dus je eigen CSI moment in Dogglywood!

Les 1 Het aanleren/detecteren van een specifieke geur in diverse settings. Dit kan een voor de hond nieuwe geur zijn, maar mag uiteraard ook al aangeleerde geur betreffen. Duur van de les tussen de 30 en 45 minuten. 
 Les 2 Je hond gaat nu echt aan het werk en mag de crime scene van het CSI huis betreden. Het speciale Dogglywood CSI huis staat geheel tot jullie beschikking. De hond gaat, in eigen tempo, op zoek naar de aangeleerde geur uit les 1. Duur van de les tussen de 30 en 60 minuten. 
Kosten CSI pakket € 65,00
Kosten vervolg les na pakket € 37,50

Vossenjacht

De naam verraadt het al; jullie gaan op samen zoek naar de vos! En zoals je weet.. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Oftewel: meer uitdaging dan je zo zou denken! Een superleuke training waarbij goede schoenen en redelijk uithoudingsvermogen vereist zijn. Verdere instructies zullen pas vlak voor je afspraak bekend worden gemaakt. Deze activiteit is geschikt voor pups, pubers en volwassen honden.  De les duurt tussen de 30 en 60 minuten.  

Kosten per les          € 32,50