Speuren op het park

Eén van de vele dingen waarin honden ons voorbij streven is de manier waarop zij met hun neus kunnen werken. Voor veel honden zijn activiteiten gericht op het gebruik van de neus daarom erg leuk om te doen. In Dogglywood bieden wij verschillende opties aan. Op deze pagina vind je het overzicht van al onze speur activiteiten die op ons park gegeven worden. 

geurdetectie

Bij geurdetectie gaat het erom dat je hond 1 specifieke geur kan detecteren tussen allerlei andere geuren. Als jij wilt leren hoe je een geur goed kunt aanleren en hoe je stapsgewijs kunt leren te detecteren dan is deze training iets voor jou. Deze activiteit is geschikt voor pups, pubers en volwassen honden. De lessen duren per keer 45 minuten. 

Kosten per les € 32,50
Kosten per 3 lessen € 90,00

nosework

Zoek jij afwisseling in het doen van zoekspelletjes met je hond? En wil je geen kapitaal uitgeven aan dure denkspelletjes? Dan is Nose Work helemaal iets voor jou en je hond! Met behulp van huis-tuin-en keukenmateriaal zal onze Nose Work les je vol inspiratie én plezier huiswaarts doen keren. Deze activiteit is geschikt voor pups, pubers en volwassen honden. De lessen duren per keer 45 minuten.

Kosten per les         € 32,50

Vossenjacht

De naam verraadt het al; jullie gaan op samen zoek naar de vos! En zoals je weet.. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Oftewel: meer uitdaging dan je zo zou denken! Een superleuke training waarbij goede schoenen en redelijk uithoudingsvermogen vereist zijn. Verdere instructies zullen pas vlak voor je afspraak bekend worden gemaakt. Deze activiteit is geschikt voor pups, pubers en volwassen honden.  De les duurt tussen de 30 en 60 minuten.  

Kosten per les          € 32,50

csi dogglywood

Helemaal van nu is het zoeken naar een specifieke geur, persoon of voorwerp. De positieve invloed van het zoeken / speuren op het mentale en fysieke gestel van een hond, maar ook zéker het plezier wat zij samen met hun eigenaren hieraan beleven heeft Dogglywood doen besluiten een speciaal huis in te richten voor dit doel. Beleef dus je eigen CSI moment in Dogglywood!

Les 1 Het aanleren/detecteren van een specifieke geur in diverse settings. Dit kan een voor de hond nieuwe geur zijn, maar mag uiteraard ook al aangeleerde geur betreffen. Duur van de les tussen de 30 en 45 minuten. 
 Les 2 Je hond gaat nu echt aan het werk en mag de crime scene van het CSI huis betreden. Het speciale Dogglywood CSI huis staat geheel tot jullie beschikking. De hond gaat, in eigen tempo, op zoek naar de aangeleerde geur uit les 1. Duur van de les tussen de 30 en 60 minuten. 

Kosten CSI pakket

Kosten CSI pakket Silver Card houders

Kosten CSI Pakket Gold Card houders

€ 65,00

€ 60,00

€ 55,00

Kosten vervolg les na pakket € 37,50

csi dogglywood THE BIG ESCAPE

Na het volgen van CSI Dogglywood waarbij je hond een gecertificeerde Crime Scene Dog Investigator is geworden én je de juiste tools aangeleerd hebt, is het tijd voor jullie volgende uitdaging: The BIG escape!

Een gewelddadige gijzeling waarbij een slachtoffer is gevallen en waarin jij en je hond alles op alles zetten om het pand te kunnen verlaten!

 

Jullie worden samen in het CSI huis opgesloten waar jullie een vragenformulier, een pen, een fles water, een buisje met geur en een walkie talkie kunnen vinden.

Met deze laatste kunnen jullie in nood altijd contact opnemen met de buitenwereld.

Jij en je hond zullen op zoek gaan naar de kluis waarin de sleutels liggen. Om deze kluis te openen heb je een code nodig en deze kun je vinden door alle opdrachten goed te beantwoorden.

 

Het kan zijn dat je tegen een aantal verzegelde objecten aanloopt. Bij het openen van een verzegeld object wat niet de juiste is zullen er 10 seconden bij je eindtijd opgeteld worden.

Voor het openen van de kluis mogen verschillende pogingen gedaan worden maar let op; de tijd loopt af na exact 60 minuten.

 

Van jouw hond vragen we een geconcentreerde stemming en een frisse en goede (speur)neus.

Van jou als eigenaar wordt een ontspannen houding en een flinke dosis gezond verstand gevraagd.

Van jullie samen verwachten we dat jullie een uitmuntende samenwerking en vooral veel plezier samen hebben!

 

Vooropleiding:

CSI Dog Investigator of soortgelijk certificaat

Hond is bekend met kaneelgeur

 

Kosten CSI Dogglywood The BIG Escape                                             €  45,00

Kosten CSI Dogglywood The BIG Escape Silver card houders        € 42,50

Kosten CSI Dogglywood The Big Escape Gold Card houders          € 40,00

  

Detectiesetje ( geurbuisje en speurbuisje )                                              €   5,00

 


CSI, tHE NEXT LEVEL

Zijn jullie toe aan een nieuwe uitdaging?

Dan is het vanaf april 2022 mogelijk CSI, The Next Level te gaan volgen.

In CSI, The Next Level zal je hond een 2e geur aangeleerd krijgen en zal hij in het CSI huis aan de slag gaan om opdrachten uit te voeren. Niet alleen zal er kaneelgeur en de nieuwe geur te vinden zijn maar ook een concurrerende geur die zal proberen je hond uit balans te halen.

 

The Next Level zal uit twee delen bestaan; beide delen onder begeleiding.

Vooropleiding is het gevolgd hebben van het 2 lessen durende - standaard CSI-programma of na het volgen van les 2 van het standaard programma

 

Les 1

Het aanleren van een nieuwe 2e geur

Het afwisselen van kaneelgeur met de nieuwe geur

Het verschillend leren verwijzen op 2 verschillende geuren

Duur van de les tussen de 30 en 45 minuten.

 

Les 2

Je hond gaat aan het werk en mag de crime scene van het CSI huis betreden.

Het Dogglywood CSI huis is voorzien van diverse opdrachten die jij samen met jouw hond moet gaan uitvoeren.  

Duur van de les tussen de 30 en 60 minuten.

   

Kosten CSI, the Next Level pakket                                           € 75,00

Kosten CSI, the Next Level pakket Silver Card houders     € 72,50

Kosten CSI, the Next Level pakket Gold Card houders       € 70,00